KAYSERİ / KOCASİNAN - Adviye-Ahmet Eminoğlu Ortaokulu

Ara

Okulumuzda İlknur DOĞAN,Melike SARIKAYA,Şaziye BELER tarafından yürütülen  "Let's get to know each other " isimli projemizde 2.öğrenci buluşması gerçekleşti.Öğrencilerimiz yabancı arkadaşlarına sevdikleri yazarları ingilizce olarak tanıttılar.

May

Öğrencilerimiz farklı ülkelerden ve şehirlerden öğrenciler ve öğretmenlerle tanıştılar ,sosyal  ilişkiler kurdular. E-twinning sitesi üzerinden öğrencilerle İngilizce iletişim kurduk,Bu da yabancı dil dersleri için tam bir uygulama alanı oldu.Türk kahramanlarını araştırdılar ve sınıfta diğer arkadaşlarına anlattılar.Web 2 araçları kullanarak bu tarihi değerlerimize duyduğumuz vefa duygusunu işledik. Sonunda Mayıs ayına geldik, final ve ortak ürün olarak öğrencilerimizle anı niteliğinde mozaik oluşturduk ve e book tasarladık. Kısacası 6 ayımızı ayırdığımız e-twinning projesi öğretmen ve öğrenci hepimize sayısız değerler kazandırdı.Bu anlamda projemi yaparken bana destek olan, teker teker çok katkıda bulunan 5D sınıfının tüm öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.

Sağolun ,varolun

İlknur Doğan

Adviye-Ahmet Eminoğlu ortaokulu İngilizce öğretmeni

May

Kayserideki Adviye Ahmet Eminoğlu Ortaokulu olarak 5 D Sınıfımızın dahil olduğu Values in my heart isimli Kalbimdeki değerler  e- twinning projemiz  Aralık ayından itibaren 11 ortaklı olarak uygulanmaktadır. Kısaca yaşadığımız 6ay sürecinde neler yaptık bir hatırlayalım. Projemizin logosu ve afişini tasarladık ve 11 ülke arasında yapılan oylamalar sonucunda bizim projemiz ve afişimiz birinci oldu. Proje kapsamında sokak hayvanları için elimizdeki malzemelerden mama ve su kapları yaptık. Kuşlar için kuş evleri yapıldı. Bizimle yaşayan hayvanlara karşı şefkat duygusunu kazandırdık. Mahallemizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolileri ulaştırdık .Okulda birlikte beslenmeleri ile kahvaltı yaptık, paylaşma duygusunu pekiştirdik. Bu güzel değerlerimizi okulumuzun panosunda resimler, kısa hikayeler ve yazılarla destekledik. Ramazanda sabretmeye, Şubat depreminde empati kurmaya değindik, pekiştirecek etkinlikler düzenledik. Okul bahçesinde doğal atıklarımızı toprakla buluşturduk, geri dönüşüm kutuları yaptık, atık ayrıştırma oyunu oynadık. Digergamlık kavramını öğrendik ve tüm okula öğrettik. Kısacası bu projeyle tüm yılımıza değecek degerlerimizin farkına vardık ,iyi insan olma yolunda kazançlar elde ettik.

May

Fun With English projemizin logo yarışmasını öğrencimizin tasarladığı logo kazandı. Bundan sonra proje logosu olarak öğrencimizin tasarladığı logo kullanılacak.

May

Öğrencilerimiz eTwinning projemiz olan Fun With English projemizin yabancı ortakları ile çevrimiçi tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Ögrencilerimiz İngilizce olarak kendilerini tanıttı.

May

Öğrencilerimiz Fun With English eTwinning projemiz kapsamında öncü Türk kadınlarımızı yabancı ortaklarımıza tanıttılar. Öğrenciler konu ile ilgili hem videolar çektiler hem de pano hazırladılar.

May

Öğrencilerimiz Fun With English eTwinning projemiz kapsamında yabancı ortaklarımızla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdiler. Öğrenciler birbirlerine karşılıklı iyi yeni yıl dileklerinde bulundular.

May

ETINNING PROJEMİZ OLAN FUN WITH ENGLISH PROJEMİZ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZ SONBAHAR KONULU PANO OLUŞTURDULAR. PANODA SONBAHAR MEVSİMİNDE YAŞANAN MİLLİ GÜNLERİMİZE VE GELENEKSEL KIŞ HAZIRLIKLARIMIZA YER VERDİLER.